MatTheGreat skal til Barcelona og spille Hearthstone om 1,8 millioner kroner

POSTED BY Asger Giversen november 1, 2017 in Hearthstone
Post thumbnail

MatTheGreat kvalificerede sig til lan finalerne, og har derfor muligheden for, at vinde 1,8 million kroner. MatTheGreat blev nr. 3 til sidste DM, og karrieren kører den rigtige retning.

Mathias Prip som også er bedre kendt, som MatTheGreat spillede fredag den 20. Oktober starten på kvalifikationen til World Electronics Sports Games (WESG). Lørdag den 21. Oktober blev kvalifikationen afgjort, og vi kunne trygt sige nu, at vi skal til Barcelona. MatTheGreat spillede sig også til en nævneværdig titel til DM, hvor han løb med en flot tredjeplads.

Taget i betragtning, at Hearthstone faktisk ikke er det mest populære spil i Danmark, var der altså kun 14.250 kr på spil til DM. Men når vi går udenbys er det helt anderledes. Der er nemlig en samlet præmiepulje på $279,800 svarende til næsten 1,8 millioner kroner til WESG. Før man kan være med i den store pulje, skal der lige spilles en europæisk finale i Barcelona. Den samlede præmiepulje ligger på $34,000 svarende til næsten 220 tusinde kroner.

Europæisk finale:
1. $15,000 (96,000 DKK)
2. $7,500 (48,000 DKK)
3. $3,500 (22,000 DKK)
4. $2,000 (12,800 DKK)
5-8. $1,500 (9,600 DKK)

På den lange rejse fra start til slut møder han så Crilli i semifinalen, og starter rent faktisk dårligt ud. MatTheGreat kommer bagud med 0-2. Trods presset, og den vilde fantasi om, at komme til Barcelona stoppede det ham ikke. Han vender nemlig kampen og kommer stærkt tilbage. Han vinder kampen 3-2, og er dermed i finalen. Han er nu dermed sikret sig en plads i den europæiske kvalifikation, som finder sted 22- 26. November i Barcelona.

MatTheGreat udtaler sig om nedenstående spørgsmål:

Hvad betyder denne tur til Barcelona for dig?

Turen til Barcelona betyder at jeg får muligheden for at spille mod nogen af europas bedste spillere på “den store scene”. Det er virkelig et skridt i den rigtige retning! Det er selvfølgelig samtidig fedt at skulle en tur til Spanien.

Havde du forventet, at du skulle kvalificere dig?

Jeg havde slet ikke forventet at det skulle gå så hurtigt. Jeg begyndte først for alvor at spille HS på konkurrenceplan for et par måneder siden og hvis du havde spurgt mig for 3 uger siden havde jeg ikke vidst hvad WESG var.. Jeg havde bestemt ikke regnet med at kvalificere mig, men omvendt stiller jeg jo op til en turnering for at vinde.

Prøv og fortæl din vej gennem WESG kvalifikationen

Gennem kvalen mødte jeg flere etablerede navne på den danske scene. Niklaus var tæt på at slå mig i første runde. Efter ham stod jeg overfor Janos og Chachaboizz, men selvom kampen mod Janos blev 3-2 var der ingen af kampene, som for alvor var tætte. I den afgørende kamp skulle jeg så møde Crilli, som jeg to uger tidligere også havde mødt til DM. Efter at være nede 2-0 og skulle spille 3 kampe med bl.a. druid og priest mod quest mage, troede jeg den var tabt. Men her kom alle de kampe jeg selv har spillet med quest mage mig til gode og det lykkedes at færdiggøre mit “reverse sweep” og dermed vinde turen til Barcelona. Finalen tabte jeg klart til Nikolaj Hoej og er dermed useedet.

Vi kan ikke være andet end vildt stolte hos XI Esport. På kort tid har vi vundet 1. pladsen til NPF, blevet nr. 3 til DM, og står nu med en spiller der skal til Barcelona.

KOM SÅ MatTheGreat!!

Add comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *