XI Mansion 2 Pre-Tournament Preview

POSTED BY Asger Giversen marts 22, 2018 in Smash Bros
Post thumbnail

Denne weekend er der endelig XI Mansion 2, en Smash-turnering der er blevet set frem til i et stykke tid nu. De fleste aktive melee-spillere fra Danmark vil deltage i turneringen, der går hele vejen fra Fredag eftermiddag til Søndag aften. I hele weekenden bliver der budt på freeplay og hygge, men der ligger selvfølgelig også fokus på de forskellige turneringer.

7 fra top10 ranking deltagere

Den største turnering til XI Mansion 2 bliver singles turneringen, der bliver spillet både lørdag og søndag. 28 spillere fra hele Danmark vil kæmpe for titlen.

Turneringen vil se mange af de bedste spillere i Danmark stille op, med 7 spillere fra sidste års top 10 ranking. XI Mansion 2 markerer også den sidste større turnering før en ny Power Ranking laves, så det vil potentielt give nogen spillere endnu mere motivation til at placere sig godt.

Singles turneringen foregår i to faser, grupper og bracket. grupper spilles for placeringer i Bracket på lørdagen, og ser følgende ud:

Gruppe 1: Eagle / Flippy_o / VooDoo / ThaRixer / Hest / Speare / Talha

Gruppe 2: King Funk / Midgeet / Helio / Venitas / Sluggan / Omonom / Tara

Gruppe 3: Moe / Chansey / Stuffekarl / Kimo / Synchron / Darentei / Tayyip

Gruppe 4: Stelzig / MP2 / Leef / Asse / Parttimenoob / LS / GedserGroundkeeper

Hvor førstnævnte Spiller, holder højeste Seed i hver gruppe.

Mens de første seeds er sat til at vinde deres Gruppe uden større problemer, er der mange tætte kampe her især fra 4. til 7. seed per gruppe, hvor vi kan se frem til spændende kampe til sidste runde. Spændingen stiger så på søndag, når der skal spilles Double Elimination Bracket.

Favoritten til turneringen er nok Eagle, der er set som den bedste Danske spiller aktuelt. Men der kan være andre som vil prøve at konkurrere mod ham, Som langtids nr.2 King Funk, der dog har vundet mange af deres direkte møder, Danmarks evige top-level gatekeeper Stelzig, eller fan-favoritten Moe, der har sagt at han vil droppe sin Donkey Kong for at spille Fox til denne turnering.

Vinderen af XI Mansion 1, Midgeet, har også meldt sig på sejren, men han har nok mere en outsider-chance i en fælles turnering. Især da han på det seneste tabte 3-0 til hans træningsspartner Flippy_o.

Udenfor titelkampen er der også en kamp om at få en plads i top 8. her vil mange af de mellem og lavere seeds kæmpe mod hinanden. Mange af disse spillere har enten ikke spillet før, eller har ikke spillet i lang tid, så alle vil gerne vise deres nye styrke og nye tricks. Fordi Mid-level ved turneringen ligger så tæt på hinanden, kan en god eller dårlig dag være afgørende til resultaterne. Vi håber på at kunne se alle spille på deres topniveau og at vi får en masse tætte kampe.

Doubles:

Det andre Main-event som XI Mansion byder på er Doubles. Med to mod to spillere bliver spillet endnu hurtigere og til tider hektisk. Teamdynamikken betyder her næsten mere end den individuelles klasse, og de ti deltagende Hold vil prøve at få det bedste af deres charakter-kombinationer.

Stor favorit til dette Event er nok Team Lille Ko. Det eneste hold bestående af to 1st seeds fra singles-turneringen har også teamet sammen til utallige events, og er kendt som det bedste statiske team i landet.

Udover det er der ikke en klar defineret hierarki dog, og mange hold kan slå hinanden. Der er et par hold man skal have et øje på.

Team 707, Flippy_o og Chansey, spiller en særlig kombination med deres double-Peach. Hvis de kan finde synergi nok til at udligne Peaches lave hastighed kan deres gode fundamental bære dem gennem turneringen.

KBH Plup Club, holdet af King Funk og VooDoo er en anden kandidat for andenpladsen. De to kender hinanden, og er også kendt som gode spillere, men har ikke teamet så meget sammen endnu. Især deres tålmådige spil omkring positioning vil være svært at slå.

Nasa, holdet af de to Jyske spacie-spillere Stuffekarl og Midgeet, har de hurtigste karakter i denne selektion, og har også fordelen at have spillet sammen til mange turneringer. Deres 2v1 setups og edgeguards er dødelige, og også de vil angribe en andenplads til turneringen.

Crews:

En af de særlige Side-events ved XI Mansion er Crew-battles. Her kæmper spillere i hold på op til 10 personer. Om aftenen vil der her gå spillerne fra Jylland op imod spillerne fra København og omegn, i en kamp om at forsvare hvilken region er dominant i danmark.

I forhold til den Gamle powerranking har København nok fordelen, men det er lang tid siden et event hvor begge regioner har haft så mange spillere.

Begge hold tror fast på deres sejr, og har ikke været sparsomme med udtalelser om det.

King Funk (KBH): “The only good thing about Jutland is Tap water”

Midgeet (Jylland):” KBH ville være gode til smash hvis de altså tog til turneringer”

VooDoo (KBH): “Forstår slet ikke den debat, vi er klart bedre”

Stuffekarl (Jylland): “Gider ikke at køre til Sverige for at spille med danskere”

Moe (KBH) [omkring placeringer ved svensk turnering]: “Det er ret svært at høre jer dernede på 49. og 65. plads når man sidder heroppe på 17”

King Funk: “draft crews is a better idea, regional is too free”

Vi tog ideen fra sidste sætning til hjerte, og vil derfor også tilbyde en Draft-crews event, hvor de fire højeste seeds der vil deltage i crews bliver udnævnt til Kaptajn, og derefter vælger deres hold, som så spiller i en mini-bracket.

 

Hvis i vil følge med i turneringen, så følg vores stream på twitch.tv/xiesport hvor vi vil streame hele Weekenden.

Add comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *